• Rihl2
  • Rihl1
  • Rihl3

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

Začenja se boj za naslov prvaka

Potem ko so s polfinalni dvoboji že začeli v Prvi ligi bo ponedeljek prinesel končno začetek tudi za igralce v TRIAS Elitni ligi. V seriji na dve dobljeni tekmi se bosta v prvem polfinalnem paru pomerila Prosports BLD ter KRŠ Radolvjica. Glede na rezultate v rednem delu je prednsot vsekakor na strani večratnih prvakov z Blejske Dobrave, a končnica je zgodba zase tako da si lahko obetamo zanimiva (vsaj) dva dvoboja. Zelo zanimivo in zagotovo razburljivo pa bo tudi v drugem paru, kjer se bodo aktualni prvaki Pink Panthersi merili z Luftarji. Slednji so prav vse tri letošnje medsebojne dvoboje odločili v svojo korist in so gredo v serijo z manjšo psihološko prednsotjo, medtem ko želijo Panthersi svojo igro z zadnjih tekem (neporažerni so bili na zadnjih 6) prenesti tudi v polfinale. Tako kot v Prvi ligi smo tudi v Elitni vodje ekipi zaporsili za kratek komentar pred začetkom polfinala. Le te si lahko preberete v nadaljevanju, kjer najdete tudi vse letošnje medsebojne izide omenjenih ekip.

 

Anže Bergant (IHK Prosports BLD): Ekipa se je odločila da izjave ne bo dajala (silencio stampa)

 

Peter Kurnik (IHK Luftarji): Z razpletom rednega dela smo v ekpi lahko zadovoljni. Zasluženo smo se uvrstili v končnico. Polfinale bo povsem druga zgodba, veliko bo odvisno od vratarjev in taktike. Pričakujemo težke tekme. Pantersi imajo odlične igralce vendar verjamem, da lahko igramo proti njim.

 

Aleš Brus (IHK Pink Panthers)Z rednim delom tekmovanja, kar se tiče točkovnega izkupička, smo lahko zadovoljni, saj je liga vsako leto močnejša, sama igra pa nam v prvi polovici rednega dela nikakor ni stekla. Našo igro smo v zadnjih nekaj tekmah sicer precej izboljšali, na žalost pa imamo precej težav z vratarji, saj so ta trenutek poškodovani kar trije in v najslabšem primeru se lahko zgodi, da bomo primorani odigrati kakšno tekmo končnice celo z igralcem v vratih. Upamo, da do tega le ne bo prišlo, saj nas v polfinalu čaka ekipa Luftarjev, katerih letos še nismo uspeli premagati. Pričakujemo težke in izenačene boje, iz katerih pa želimo priti kot končni zmagovalci, se pa zavedamo, da to ne bo lahko.

 

Jaka Bassanese (KRŠ Radovljica)Redni del je potekal nekako po naših pričakovanjih. Seveda smo si želeli po dveh letih ponovno uvrstitev v končnico, kar nam je na koncu le uspelo. Elitna liga je vsakoleto močnejša, sam pa mislim, da je bila poteza vodstva lige o igranju brez omejitev pri registriranih igralcih prava. Tudi sam fairplay v rednem delu lige je na veliko višji ravni kot prejšna leta, kar ti daje le še dodatno veselje do igre, saj smo tu predvsem zaradi rekreacije in ne neke težke tekmovalnosti. V polfinalu ekipa KRŠja daje žogico favorita na stran Dobravcev. Imajo brutalne eksekjuterje in odličnega vratarja. V kolikor bomo zmogli ob službenih obveznostih zagotoviti popolno ekipo na omenjenih tekmah, bi lahko dobro parirali ekipi Dobravcev. Kakorkoli se bo na koncu obrnilo, smo s potekom sezone zelo zadovoljni tako na organizacijski kot na igralni ravni.

 

REZULTATI MEDSEBOJNIH TEKEM V REDNEM DELU:
IHK Propsorts BLD : KRŠ Radovljica  / 6:3, 6:5 PS, 9:6 / 3:0
IHK Luftarji : IHK Pink Panthers  / 9:4, 6:4, 7:6 / 3:0