• Rihl3
  • Rihl1
  • Rihl2

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

Prosports maščeval poraz v lanskem finalu

DSC 1233Sredine tekme so napovedovale izenačene in zanimive dvoboje, do katerih je dejansko tudi res prišlo. V prvi tekmi sredinega sporeda so Strele skozi celotno srečanje narekovale visok ritem, ki so mu Grizliji sledili le do začetka drugea polčasa, kar so izkušeni igralci v vrstah Strel izkoristili in na koncu slavili z 11:6. Sledila je ponovitev finala lanske Prve lige, v katerem so si Propsortovci še kako želeli maščevanja za lanski boleč poraz. Začetek je povsem pripadel kranjčanom, ki so že v prvi minuti zadeli iz KS ko je zadel golgeter Žan Zupan. Slednji je 25 sekund pred koncem tudi odločil srečanje, potem ko je izkoristil nespretnost v obrambi Testisov, piko na i je 7 sekudn pred koncem z golom v prazno mrežo potrdil še Pugelj. V zadnji tekmi sta moči merili ekipi Steelersov ter Trim Tima. Izenačeno in napeto sreačnje so na koncu v svojo korist le odločili Kašarji, za katere sta hattrick dosegla Miha Bulovec in Blaž Tomaževič. Obširnejše poročilo lahko preberete v nadaljevanju.


Strele z Bele so kljub ne najbolj renomiranemu vratarju Luki Razingerju dosegle visoko zmago. Grizlije je še višjega poraza rešil Mitja Kaimel, a vseeno ob razigranemu Maticu Berdenu in Jaki Podrekarju, kaj več kot omiliti poraza ni mogel. Če je bila tekma do 2. minute 2. tretjine rezultatsko izenačena, to težko rečemo za razmerje na igrišču. V nadaljevanju tekme so “Strele" uspešno kronale svojo premoč in zabeležile prepričljivo zmago.

V ponovitvi lanskega finala 2. lige je kranjska ekipa v zaključku tekme dosegla lepo zmago. V hitri in na oko lepi tekmi je sodnik Gruškovnjak že v prvi minuti dosodill KS po spodtikanju. KS je uspešno izvedel Žan Zupan. V nadaljevanju sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a se nobeni ni uspelo “odlepiti” na več kot kak gol razlike. Do odločiteve je prišlo v zadnji minuti tekme, ko je nezbranost “mudašev” izkoristil Žan Zupan. Jaka muda so sicer v zadnih sekundah tekme, po vzeti minuti za razmislek, poiskušala z igro brez vratarja Filipa Ovesenika, a namesto izenačenja smo videli še zadetek v prazna vrata.

 

 

Kljub nekaj znanim “ledenim” imenov v vrstah Trim tima, tekma ni potekala po pričakovnjih rumene ekipe. Deloma je k temu prispevala neizušenost Trimovega vratarja Roka Resmana, deloma pomanjkanje strelov iz strani Trim tima, predvsem pa borbena igra Steelersov. Slednji so v 21. minuti vodili že z 5:2, a v nadaljevanju so “trimaši" svoje namerilne naprave umerili in do 28. minute ujeli nasprotnika. Sledilo je nekaj menjav v vodstvu, odločiltev pa je padla v 34. minuti , ko je Trim tim povedel z 8:6 po zadetku Mihe Bulovca. Steelersi so se sicer v zaklučku tekme po zadetku Mihe Avsenika približali na zadetek razlike, končni rezultat pa je z zadetkom v izdihljajih tekme postavil Blaž Tomaževič. 

Poročilo pripravil: MČuf