• Rihl2
  • Rihl1
  • Rihl3

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

Nov poraz Gradbincev, Propsorts še naprej neporaženi

DSC 9741Razburljiv petkov večer v ligi RIHL bi lahko v kratkem povzeli dogajanje na Selu pri Žirovnici na 10. igralni dan sezone 2016. Že uvodni dvoboj je postregel s prvim letošnjim podaljškom oz kazenskimi streli katere so v svojo koristi odločili igralci Prosports-a iz Kranja, ki so z golom Žana Zupana v prvi seriji ugnali lokalmatadorje Trim Timovce (7:6 PS), ki so za razliko od zadnjih tekem tokrat nastopili precej okrepljeni. Sledil je še en izjemen obračun, v katerem so daljši konec potegnili igralci iz ekipe Jaka Muda, ki so v napeti tekmi s 7:4 (zadnji zadetek so dosegli v prazno mrežo) ugnali Strele z Bele. V tretji tekmi so do svoje 7 letošnje zmage na prav toliko tekmah prišli (še drugič v enem dnevu) "štacnarji" iz Kranja, ki so tokrat na kolena spravili še igralce Šebo Team-a. pri katerih je svoj debi v ratih dočakal tudi Anže Vilman, sicer član HDD Jesenic, aktualnih podprvakov v hokeju na ledu. V zadnji tekmi večera pa vnovič maloštevilčni Icehawksi niso uspeli resenje konkurirati Kašarjem, ki so z zmago 9:3 naredili velik korak k uvrstitivi med prvo peterico po rednem delu, ki pomeni tudi nepsoredno uvrstitev v zaključne boje. Obširnejše poročilo pa lahko preberete v nadaljevanju. Jutri so v ligi RIHL na sporedu zaostale tekme.

 

Prva tekma med Prosports in Trim timom je ponudila veliko razburjenj in negotov rezultat. Kranjčani so  vprvem polčasu že povedli s 5:2 in v 22. sekundi nadaljevanja dodali še šesti gol, potem pa so se ustavili. Trim timovci so zaostajali za štri gole vse do 30. minute, nato pa so se z vztrajnostjo vrnili in 47 sekund pred koncem rednega dela tekme izenačili. Podaljšek ni prinesel odločitve o zmagovalcu, pa čeprav se je pičlih 9 sekund pred iztekom le-tega modrim ponudila možnost za zmago iz kazenskega strela. Pri izvajanju kazenskih strelov ob koncu tekme je zadel le Žan Zupan in tako svoji ekipi zagotovil zmago.

V drugi tekmi so Jaka muda zanesljivo opravila z nerazpoloženimi Strelami, ki so recimo v prvem polčasu v okvir nasprotnikovih vrat sprožili le tri strele. Mudonje so bili v tem pogledu v prvem delu mnogo konkretnejši (20 strelov). V drugem delu sta bili ekipi bolj izenačeni (12:10 v strelih za Jaka muda), Strele pa so v zadnji minuti ob zaostanku s 4:6 poskušale ujeti nasprotnike brez vratarja, a so jim zeleni poslali še en pak  v prazno mrežo.

Tekma med Prosports in Šebo teamom je ponudila dober hokej. Kranjčani so še enkrat več suvereno opravili s svojo nalogo. Gradbinci so se v igralnem smislu zares prebudili šele v drugem polčasu, ko so sprožili 19 strelov, a so bili tudi zelo neučinkoviti. Kranjčani so ob koncu zmagali z zanesljivih 5:2, ob tem pa so zapravili še kazenski strel.

V zadnji tekmi večera so se Trim timovci znesli nad Icehawksi, ki z le štirimi igralci seveda niso zmogli držati tempa z rumenimi. Končni rezultat je bil 9:3, za rdeče pa je vse tri zadetke prispeval Urban Sodja.

Pripravil: Marko Lukan