• Rihl3
  • Rihl2
  • Rihl1

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

Trim Tim potrdil končnico, Grizlijem skalp Gradbincev

DSC 4794Prva "delovna nedelja" v sezoni 2016 je ponudila še zadnji odgovor o tem, katera ekipa si bo kot zadnja zagotovila nesporedno mesto v četrtfinalu. Po zmagi nad Strelami z 12:7 so do neposredne uvrstitve pršli igralci Trim Tima, ki jo je nato za konec sporeda čakal še dvoboj z zadnjeuvrščenimi Witch Doctorsi, katerga so prav tako odločili v svojo korist (10:8) in bodo v drugi del krenili s tretjega mesta in 7 točkami. Vmes pa sta ekipi Grizliji in Šebo team postregli s poslastico, ki so jo po kazenskih strelih s svoj prid odločili Grizliji (6:5 PS), kateri bodo v drugi del krenili s prvega mesta v skupini B, seboj pa bodo odnesli 4 oziroma 5 točk (odvisno od razpleta zadnje tekme z Witch Doctorsi). Jutri so na sporedu še zadnje tri tekme rednega dela, nato pa se v petek 20.5. začne drugi odločilni del pred končnico, ki se bo s prvimi tekmami četrtfinala začela v petek 3.6. Obširnejše poročilo današnjega dne v nadaljevanju.

 


Na prvi današnji tekmi so  Strele v prvem polčasu držale ritem Trim tima in na polčasu zaostajale le za en zadetek (2:3). Po 41 sekundah nadaljevanja so B'lani še izenačili na 3:3 in v 23. minuti celo povedli, potem pa je začel mleti Trim-timov stroj. Ob koncu je bilo ob neznatni razliki v strelih na gol pet zadetkov razlike za Kašarje (12:7).
 


Poslastica dneva je bila tekma med Šebo teamom in Grizliji. Povedli so gradbinci v 10. minuti, a so Grizliji izenačili le 39 sekund kasneje. Šebo team je z dvema zadetkoma ob koncu polčasa uvodni del dobil s 3:1. V drugem polčasu so Grizliji zadeli v 28. minuti in se približali na gol zaostanka. Vse do zadnjih minut nato ni prišlo do nobenih rezultatskih sprememb, potem pa so v 36. minuti Grizliji izenačili. V 38. minuti so oranžni znova povedli ob igri dva na dva, a so vztrajni Grizliji znova izenačili le 18 sekund kasneje ob powerplayu. V kaotičnih zadnjih dveh minutah so ob obilici izključitev še enkrat povedli gradbinci, pa tudi še enkrat izenačili kosmatinci. Podaljšek kljub številčni prednosti ni prinesel veselja Grizlijem. Pri izvajanju kazenskih strelov sta najprej zadela oba prva izvajalca. Drugi izvajalec Šebo teama ni bil uspešen, tisti od Grizlijev pač. Ko je bil neuspešen še tretji izvajalec kazenskega strela za oranžne, je postalo jasno, da gre po trdi borbi zmaga na račun Grizlijem.


V tretji tekmi so Trim timovci ves čas tekme obstreljevali vratarja Witch doctorsev. Witchi so v začetku povedli z 2:0 in poslali resno opozorilo Kašarjem, ki pa so že do polčasa ob 25 strelih v okvir nasprotnikovih vrat povedli s 4:2. Obe ekipi sta v drugem polčasu dosegli po šest zadetkov, vratar Vračev Miha Brudar pa se je ob koncu ob deset prejetih zadetkih izkazal še s 36 obrambami.

 

PONEDELJEK 16.5.2016:
18.00   IHK Luftarji : IHK Black Steelers
19.00   IHK Jaka Muda : IHK EL-TOM Icehawks
20.00   IHK Witch Doctors : IHK Grizliji