• Rihl1
  • Rihl3
  • Rihl2

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

O finalu pred finalom

PokalPo dolgih dveh mesecih in pol ter 79 odigranih tekmah se z današnjim dnem začenja boj za naslov prvaka v sezoni 2016. V letošnji finale sta se uvrstili ekipi IHK Propsorts Kranj, ki je skozi celotno sezono prikazala največ in je vse od prvega dne vodilna ekipa lige ter IHK Luftarji, ki so že pred sezono veljali za enega prvih favoritov za naslov. Med sezono sta se ekipi že pomerili dvakrat, obakrat pa so se zmage veselili trgovci, ki so slavili s 7:2 in 5:4 po izvajanju kazenskih strelov, Luftarji pa so dosedaj edino zmago nad Prosportsom zabeležili v lanskem pokalnem tekmovanju, ko so v prvem krogu slavili s 3:2, pravtako po izvajanju kazenskih strelov. Tudi statsitično gledano sta bila letošnja finalista skozi celotno sezono v pri vrhu - Luftarji so v rednem delu dosegli 107 zadetkov (Propsorts 102), v končnici pa 31 (Propsorts 28). Pri uspešnosti igre z igralcem več so bili v rednem delu uspešnejši Luftarji (63% / 47%), medtem ko so v končnici v tej prvini uspešnejši igralci Prosportsa (100% / 38%). Povsem obratna je zgodba pri igri z igralcem manj, kjer so bili v rednem delu uspešnejši trgovci (71% / 61%), medtem ko so v končnici pri fazi branjenja z igralcem manj bolj uspešni Luftarji (80% / 40%). Iz vrst Luftarjev prihaja tudi najboljši strelec rednega dela - Luka Kosmač, ki je na 12 tekmah dosegel 26 golov za 55 točk, najboljši strelec končnice pa prihaja iz vrst Prosportsa - Nejc Hočevar, ki je na 4 tekmah dosegel 9 zadetkov za 13 točk. Med vratarji je prednsot na strani Propsortsa, kjer njihov vratar Kristjan Šenk v povprečju prejme 3,13 gola na tekmo in ima v 15 tekmah 87,9% uspešnost obramb. Na drugi strani je Matej Kurnik 83,6% uspešen, prejme pa v poprečju 4,27 gola na tekmo. Glede na statistične podatke in medsebojne izide nas torej čaka izjemno zanimiv in napet finalni obračun, prvaka pa bo ekipa ki bo prva zbrala 3 zmage, v nadalejvanju pa preberite še izjavi Marka Tavžlja in Jureta Berganta pred začetkom finalne serije.

Marko TAVŽELJ (IHK Prosports Kranj): Z dvema gladkima zmagama v polfinalu smo dosegli prvi zastavljeni cilj izpred začetka sezone. #metla Z igro smo lahko zadovoljni vendar pa določene segmente popravimo. Sedaj nas čaka težko delo v finalni seriji proti Luftarjem, vendar zaupamo v svojo ekipo katere nismo skozi celotno ligo spreminjali. V finale gremo optimistično in upamo na prvi dolgo želeni naslov. #3stopniceDoRaja #roadToGlory

Jure BERGANT (IHK Luftarji): Polfinalni obračun z ekipo Jaka Muda se je izkazal za zelo zanimivega. Za moje pojme smo bili enakovredni nasprotniki v vseh treh obračunih, na koncu pa smo imeli Luftarji kanček več sreče.  V finalu se srečamo z ekipo, ki v letošnji sezoni praktično ne pozna poraza. Tega dejstva se ne bojimo, saj se zavedamo da so tekme finala zgodba zase. Pričakujemo težke, zanimive obračune, v katerih bomo dali vse od sebe.