• Rihl2
  • Rihl1
  • Rihl3

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

Šenk in Tavželj odločena: Serija še ni končana

DSC 8987Ob prvem pogledu na stanje v finalu po dveh tekmah, bi si marskikdo mislil da so Luftarji svojega nasprotnika dvakrat deklasirali, a verjemite da temu ni bilo tako. Čeravno sta tako izid prve (8:3) kot druge tekme (6:3) dokaj visoka, pa je bilo stanje na igrišču povsem drugačno. Prosports je v obeh tekmah sprožil celo več strelov na vrata Luftarjev (76:71), a vseeno dosegel 7 zadetkov manj, predvsem na račun izjemnih obramb vratarja Mateja Kurnika, ki v tem finalu res igra v življenski formi. Tudi njegov sotrpin v vratih Prosportsa Kristian Šenk brani v finalu na visokem nivoju, čeprav njegov odstotek in povprešje golov nista ravno najboljša, a je potrebno dodati, da so imeli Luftarji kljub manj strelom izrazitejše in nevarnejše priložnosti.  Nekako v senci tretje finalne tekme pa bo ob 18h na sporedu še tekma za tretje mesto, kjer se bosta za bronasto medaljo udarili ekipi Jaka Muda in Trim Tim. Pred morda že odločilno tretjo tekmo smo vnovič pokukali v tabora obeh ekip, kjer so akterji podali zanimiva razmišnlja, ki jih preberete v nadaljevanju.

 

KOSMAČ Luka (IHK Luftarji): Na prvih dveh tekmah smo pokazali pravi obraz, ki ga mogoče čez celotno sezono nismo. Ekipa Prosporta je zelo dobra ekipa in lahko kaj hitro izkoristi napako v obrambi. Igrajo čvrsto kar je prav saj se igra končnica. Tretja tekma bo zagotovo težka in napeta do zadnjega saj nasprotnik nima kaj izgubiti. Zato bo potrebno igrati umirjeno in predvsem pametno. Upam, da bomo strelsko dobro razpoloženi in osvojili tako želen naslov.

DSC 9203ŠENK Kristian (IHK Prosports):  Po odličnem rednem delu in pričakovani uvrstitvi v finale, smo si veliko obetali, a žal na obeh tekmah nismo prikazali igre, ki nas je krasila celotno sezono in tako prišli v velik zaostanek za osvojitev naslova. Zavedamo se pomembnosti tretje tekme in zato bomo v četrtek storili vse, da izostanek zmanjšamo in na koncu obrnemo serijo v našo korist.

ČIMŽAR Tadej (IHK Luftarji): V prvi tekmi smo pričakovali malo večji odpor ekipe, ki je bila suverena skozi celotno sezono, vendar smo prikazali dobro igro ter z nekaj goli razlike mirno pripeljali tekmo do konca. V drugi tekmi pa so nasprotniki prikazali veliko večji odpor, s tem pa se je pričakovano za finale povečala tudi nervoza, ki smo jo mislim da, dobro izkoristili ter zabili 2-3 hitre gole ter se rezultatsko "odlepili". Veliko zaslug za zmage pa ima naš vratar Matej Kurnik, ki nas kljub padcu kocentracije oz. tempa drži v igri takrat, ko je najbolj potrebno. Za 3. tekmo imamo glede na nasprotnika ter razplet zadnjih 2 tekem psihološko prednost, vseeno pa sem mnenja, da je ekipa prosports prava klapa, ki bo znala stopiti skupaj in v četrtek pokazati veliko borbenosti. Ker pa je tekma lahko tudi že odločilna in se posledično ustavlja čas, lahko pričakujemo res zanimiv boj.

TAVŽELJ Marko (IHK Prosports): Vedeli smo da bo finalna serija proti Luftarjem izredno zahtevna. Že v rednem delu tekmovanja smo z njimi odigrali dve težki in izenačeni tekmi. Zavedamo se težkega položaja v seriji, vendar ne mečemo puške v koruzo! Verjamem v ekipo, da bo pokazala borbeno in nepopustljivo igro, kar bo zagotovo prineslo rezultat. Vabim vse navijače da se zberejo v čim večjem številu in nam pomagajo da obrnemo serijo. #NiPredaje #TriStopniceDoRaja 

DSC 6806RESMAN Rok (ŠRD Trim Tim): V polfinalu se nam ni izšlo po načrtih. V obeh tekmah je bila boljša ekipa ProSports, s čimer so potrdili izjemno konstantnost skozi celotno sezono. V prvi tekmi je bila sicer posest paka in streli na gol na naši strani, vendar nismo uspeli doseči več golov. Druga tekma pa je bila spet svoja posebnost, ko smo v drugem delu (po prekinitvi zaradi dežja) igrali zgolj s tremi igralci v polju. V tekmi za tretje mesto si želimo popraviti vtis iz razigravanju, ko nas je ekipa Jaka Muda odpravila z 1:12. Pričakujem izenačeno in trdo tekmo, ter seveda na koncu osvojeno tretje mesto.

GROZNIK Boštjan (IHK Jaka Muda): V polfinalu so bile tekme zelo zanimive, na precej visokem nivoju, a nam je na žalost na zadnji tekmi zmankalo malo športne sreče. V tekmi za tretje mesto želimo prikazati dobro igro in  sezono končati z zmago. V finalu sem pričakoval mogoce bolj izenačene tekme, a menim da Prosports še ni rekel zadnje.