• Rihl3
  • Rihl1
  • Rihl2

InLine Liga RIHL

13077055 939378049516138 3172136792114604834 n

Lestvica

Pokrovitelji

TRIAS 

LogoMSO en 

sinusiks-logo

78 logotip

 

Niko Sketa

Vremenska napoved

 

M.Kurnik: Za naslov smo garali 10 let

DSC 0572Z zmago ekipe IHK Luftarji Tupaliče na četrti tekmi finala se je po 84 odigranih tekmah končala 13. izvedba inline lige RIHL. Po lanskem uspehu KRŠ-ja je letos na prestol stopila ekipa, ki ima v ligi RIHL dolgo zgodovino, saj v tej ligi nastopa že vse od leta 2007 in je z naslovom le še potrdila, da se z vztrajnostjo in trdim delom da priti na sam vrh, pa četudi večina fantov ni nikoli igrala hokeja. Luftarji so najboljše predstave pokazali ravno v finalu, kjer do finala najboljša ekipa lige IHK Prosports Kranj ni mogla dražati koraka z izkušenejšimi Luftarji, ki so težke tekme odigrane v štirih različnih tekmovanjih (nastopajo še v DP Slovenije, Radovljici in Vodicah) uspeli vnovčiti na najboljši možen način.  V nadalejvanju preberite kratek povzetek dogajanja skozi celotno sezono ter izjave najboljših posameznikov in vodij ekip ter tekmovanja ob zaključku še ene uspešne sezone.

 

V rednem delu so ekipe odigrale 45 tekem (vsaka z vsako), nato pa se je najboljših 5 uvrstilo v skupino A (1. - 5. mesto), preostalih pet pa se je v skupini B borilo za tri prosta mesta v končnici. Po izjemno napetih in dramatičnih tekmah (20) se je nato 8 ekip uvrstilo v zaključne boje, kjer smo bili že v četrtfinalu priča dvoboju med Trim Tim-om in ŠEBO Team-om. Slednji tudi letos veljajo za eno od večjih razočaranj sezone, saj bi se morali glede na prijavljeno igralsko zasedbo boriti za sam vrh, tako pa se je njihova pot končala že četrtfinalu. Iz četrtfinala so brez večjih težav napredovali tudi Luftarji, ki so odpravili Icehawkse, Jaka Muda (premgaali so Strele z Bele) ter Prosports, ki ni imel večjih težav proti Grizlijem. Polfinale je nudil še bolj zanimive in napete dvoboje - Prosports je sicer razmeroma gladko ugnal Trim Tim z 2:0 v zmagah, Luftarji pa so za preboj v finale trepetali vse do zadnjih trenutkov tretje tekme proti ekipi Jaka Muda, ko jih je z golom v prazno mrežo "odrešil" novopečeni Železar Jure Sotlar.

DSC 0665Skozi sezono je bilo odigranih 84 tekem, na katerih je padlo 1037 zadetkov, največ med vsemi pa sta jih dosegla Žan Zupan (Prosports) in najboljši strelec lige (po točkah) Luka Kosmač (Luftarji), ki sta nasprotnikove vratarje premagala 34 krat. Luka je za naslov najboljšega strelca na koncu zbral 70 točk (34 zadetkov je na 20 tekmah dodal še 36 podaj), po koncu finalne tekme pa ni skrival veselja: "Zelo smo veseli, da smo končno osvojili ligo RIHL. Najtežje je osvojiti zadnjo tekmo in ostati zbran do konca. Ko smo dosegli 3 zadetke, nismo smeli popustiti saj bi lahko Prosport kaj hitro izenačil. Zdržali smo do konca in vse pohvale gredo našemu vratarju Mateju Kurniku, ki je svoje delo opravil z odliko. Zagotovo se drugo leto spet udeležimo tega tekmovanja in DSC 0679poskusimo ubraniti naslov. Danes nas čaka samo še proslavljanje, ki se bo zagotovo zavleklo pozno v noč." Veliko "težav" je letos organizatorjem ob koncu povzročil Peter Kurnik, ki je gentemansko zavrnil nagrado za najkoristnejšega igralca sezone po izboru vodstva tekmovanja. Peter je v letošnji sezoni odigral 13 tekem, na katerih je zbral 49 točk (33G, 16A) s katerim je na večni lestvici strelcev lige RIHL prehitel dosedanjega "kralja le teh" Anžeta Berganta in je sedaj s 625 točkami (394 G, 231 A) najboljši strelec v zgodovini. V igri za najkoristnejšega igralca sta na konu tako ostala le še Nejc Hočevar (Prosports), ki je bil najboljši strelec končnice z 19 točkami, in vratar Luftarjev Matej Kurnik, ki je v končnici prikazal svoje najboljše predstave v ligi RIHL in bil v finalu najbolj zaslužen za zgodovinski uspeh Luftarjev, tako da je on bil na koncu tudi izbran za najkoristnejšega igralca v sezoni 2016. Po koncu finala tako kot tudi Luka ni skrival veselja ob naslovu pohvalil pa je tudi organizatorja: "Luftarji smoDSC 0670 najbolše predstave odigrali ravno v finalni seriji, kljub temu pa osvojitev prvaka ni bila lahka. Naši nasprotniki, ekipa Prosports se je izkazala za izredno povezano in borbeno ekipo. Zahvala vsem soigralcem za odlično vzdušje v garderobi, posebaj kapetanu Juretu Bergantu za zaupanje po poškodbi. Osvojitev prvaka nam veliko pomeni, saj je liga RIHL najbolje organizirana liga v Sloveniji, zato zahvala tudi vsem organizatorjem." Matej je bil v igri tudi za najboljšega vratarja, a je skozi celotno sezono vratar Prosportsa Kristian Šenk pokazal najbolj konstano formo, bil odličen tudi v končnici in finalu, a se je na koncu vseeno moral sprijazniti le z drugim mestom, v uteho pa bil izbran za najboljšega vratarja v sezoni 2016: "Kljub porazu v finalu lahko sezono označimo kot zelo uspešno, saj smo bili do finala skoraj nepremagljivi in tako po rednem delu zasedli prvo mesto. Za nagrado najboljši vratar, pa gre veliko zaslug pripisati tudi ekipi, ki so skozi celotno sezono dobro zaustavljali napade nasprotnikov."

Za konec smo za komentar sezone zaprosili še vodje ekip in zapisnikarsko mizo, ki ji je tudi letos kraljeval Marko Lukan, ki mu je v finalu družbo delal še njegov soimenjak Marko Čufer, s katerim sta v finalu poskrbela za res lep event in gledalcem poleg hokeja nudila še dobršno mere zabave in dobre glasbe. Lukan je ob koncu povedal: "Ekipe so prikazale veliko dobrega hokeja, zmagovalni pokal pa je zasluženo romal v roke Looftarjev. Želel bi si pravočasnih prijav ekip (tistih nekaj imen, priimkov in številk na listku 15 minut pred tekmo). Navijačice me tudi ne motijo. Pa še to: Radenska je top sponzor! #krijepidušuosvježava".

DSC 0811
Z leve: Marko Lukan, Živa Žerovnik in Marko Čufer - ekipa da te skipa

 

 

BERGANT Jure (IHK Luftarji): Po štirih težkih tekmah smo na koncu le strli trd oreh z imenom Propsorts Kranj in osvojili težko pričakovan naslov. Ob tej priložnosti bi rad čestital nasprotniku, ki bi si tako kot mi zaslužil naslov, a na njihovo žalost je prvak lahko le ena ekipa. Ne smem pa pozabiti niti na svoje fante, ki so skozi celotno sezono delovali kot ekipa, pustili srce na igrišču v najtežjih trenutkih in tako danes lahko slavimo.

VILMAN Anže (IHK Strele z Bele): Kljub izpadu v četrtfinalu si nimamo kaj očitati, saj je bila liga močna, ekipe pa izenančene. Všeč nam je bil sam sistem tekmovanja, tako da se že veslimo nove sezone. Čestitke Luftarjem za naslov.

BAJT Miha (vodja tekmovanja): Glede na razmere ki so vladele pred samim začetkom lige sem lahko več kot zadovoljen z videnim in izpeljanim. Imam odlicno ekipo (vodje ekip in zapisnikarska miza), ki deluje suvereno in se zna prilagajati vsem situacijam, zakar vsem res same pohvale. Veseli me, da je bilo tudi gledalcev na finalu, pa tudi skozi tekmovanje samo, veliko in da nam vsakič znova izkazujejo zaupanje s tem, ko se iz leta v leto vračajo na tribune. Konec koncev se liga igra tudi zaradi njih, saj bi si brez njih težko predstavljal tekmovanje kot samo. V letošnji sezoni je bilo uvedenih nekaj novosti, ki so se skozi sezono izkazale za dobre, tako da v vodstvu lige z optimizmom zremo že v april 2017 ko bomo začeli z novo sezono, v kateri bo, tako kot letos prostora za 10 ekip. Povsem za konec gre posebna zahvala tudi moji družini, ki me kljub odsotnosti doma še vedno podpira pri projektu RIHL, zahvala pa tudi Katji Mrak, Anžetu Jeklarju in vsem, ki so v času lige poskrbeli da fotogalerija ni samevala, ne smem pa pozabiti niti na osebje in lastnika Tenis Pub Žirovnica Mitja Skaza, ki je skozi sezono skrbela, da so se prav vsi iz družine RIHL (igralci, gledalci) počutili domače. HVALA in NASVIDENJE V SEZONI 2017!!!


DSC 0770Skupinska fotografija finalistov - IHK Prosports Kranj & IHK Luftarji Tupaliče